Declaratii inaintea meciului retur cu Fenerbahçe HDI Sigorta. Dan Pascu: Mergem să luptăm pentru fiecare minge, să jucăm până la sacrificiu, să facem un joc bun

Declaratii inaintea meciului retur cu Fenerbahçe HDI Sigorta. Dan Pascu: Mergem să luptăm pentru fiecare minge, să jucăm până la sacrificiu, să facem un joc bun

14 Noiembrie 2022, autor: SCM Craiova


Antrenorul SCM Universitatea Craiova Dan Pascu, și jucatorii Sergio Diaconescu si Robert Călin au dat declaratii inaintea meciului retur, din CEV Cup, cu Fenerbahçe HDI Sigorta. 

Leii sunt optimiști înaintea acestei dispute și speră la un rezultat care să ne aducă calificarea și bucurie în rândul suporterilor.

Meciul va avea loc miercuri, 16 noiembrie 2022.

Dan Pascu - antrenor SCM Universitatea Craiova

  • Domnule profesor urmează returul cu turcii. Cum vedeți dumneavoastră partida?

Dan Pascu: Nu are cum să fie decât o partidă de foc, pentru că sunt convins că echipa din Turcia a fost rănită în orgoliu personal și își vor lua toate măsurile de precauție pentru retur. Se vor pregăti foarte bine, dar în același timp și noi suntem pe poziții bune. Ne-am pregătit bine pentru acest meci. Știm ce ne așteaptă, știm valoarea adversarului, dar, în același timp, mergem încrezători. Avem 2 șanse: să ne califica mai departe, ori câștigăm 2 seturi, ori să ducem rezultatul final în Golden Set. Băieții sunt optimiști, plini de viață și în așteptarea meciului.cem rezultatul final în Golden Set. Băieții sunt optimiști, plini de viață și în așteptarea meciului.

  • A fost atmosferă frumoasă în Sala Polivalentă, la meciul tur. Și la ei se anunță mii de oameni în tribună. Cum credeți că va fi cu atâția turci în tribune?

Dan Pascu: Echipele din Turcia, sunt renumite ca au un public zgomotos. Sunt foarte bine echipați din punct de vedere al galeriei, dar asta nu ne sperie, pentru că eu am în componență jucători cu experiență, jucători care au jucat în campionate puternice. Au jucat meciuri importante în viața lor și nu am nici o emoție. Pentru ca emoțiile sunt până intri pe teren. Când ai intrat pe teren, deja intervine motivația fiecăruia și toată lumea se concentrează pentru ce are de făcut. Contează mai puțin ce se întâmplă în tribună.

  • Ce ar însemna o eventuală calificare.

Dan Pascu: Mai întâi să ne calificăm și după aceea ne lăudăm. Deocamdată am spus, noi mergem să ne luptăm pentru fiecare minge, să jucăm până la sacrificiu și să facem un joc bun. Eu cred că echipa s-a legat, are consistență și cel mai important lucru, am spus-o și data trecută, nu mai avem acele căderi care ne costau înainte. Adică, dacă înainte pierdeam eu știu 6, 7 puncte la rând, acum, după al 3-lea, maxim al 4-lea ne revenim și ce e mai important că ne concentrăm foarte bine și jucăm foarte bine pe finalul de set. Asta s-a văzut și în meciul cu turcii, de la Craiova, și s-a văzut și în ultimul set cu cu Dej. Știți bine pe acel moment de relaxare, le-am dat posibilitatea să conducă până pe final, dar pe final am venit peste ei și experiența și-a spus cuvântul. Acest zic eu că este atuul nostrum. Suntem în stare să ne concentrăm bine pe final de set.Meciul va avea loc miercuri, 16 noiembrie 2022.

___________________________________________________________________________________________________________________

Sergio Diaconescu - jucator SCM Universitatea Craiova

  • Urmează o nouă bătălie cu turcii. Cum vezi meciul cu Fenerbahce?

Sergio Diaconescu: Va fi un meci meci foarte dificil, având în vedere că e o echipă foarte puternică. Va trebui să jucăm ca la carte.

  • Va fi o atmosferă fierbinte, așa cum a fost și la noi în Polivalentă. Va fi un minus din acest punct de vedere. Cum crezi că va fi cu mii de turci în tribună?

Sergio Diaconescu: Este adevărat, la ei voleiul, din câte știu, este foarte iubit și meci de meci au foarte multi spectatorii. Cred ca va fi o atmosferă incendiară. Dar noi o să muncim, ne dorim să facem un joc foarte bun și sperăm să câștigăm.

  • Care crezi că e atuul nostru în fața celor de la Fenerbahce?

Sergio Diaconescu: Nu știu dacă pot să spun că avem un atu. Eu cred că vom face un meci bun, pentru că o califcare ar fi extraordinară și pentru Club și pentru noi, pentru CV-ul fiecăruia.

___________________________________________________________________________________________________________________

Robert Călin - jucator SCM Universitatea Craiova

  • Robert ne pregătim de o nouă bătălie cu turcii. Venim după victoria din tur. Cum crezi că va fi la Istanbul?

Robert Călin: Știm că o să fie un meci greu și din ce ne gândim noi, nu o să fie la fel cum a fost aici. Știm că va fi mult mai dificil dar ne-am pregătit, zic eu, și mergem acolo pentru victorie.

  • În Polivalentă a fost o atmosferă de senzație. Cum crezi că va fi la ei? Pentru că din ceea ce știu și eu, public e unul destul de fierbinte.

Robert Călin: Da, știm că o să fie o atmosferă plăcută și acolo. O să-i ajute foarte mult suportul din din sală.

  • Ce ar însemna pentru tine o calificare mai departe în fața unui adversar cum e Fenerbahçe?

Robert Călin: Nici nu știu ce pot să zic. Oricum a fost o plăcere când am câștigat acasă. Nu pot să-mi imaginez cum ne vom simți după o calificare mai departe.

  • Care crezi că e atuul nostru în fața lor? Avem ceva special față de ei?

Nu știu dacă pot să spun că avem ceva special. Ei au nume mari în echipă și jucători cu experiență mare, dar am fost mai puternici aici și sperm să învingem și în Turcia.


© 2020 SCM Craiova. Toate drepturile rezervate.
Developed by tibis.