Michalis Kakiouzis este de astăzi noul antrenor al echipei de baschet

Michalis Kakiouzis este de astăzi noul antrenor al echipei de baschet

10 Iunie 2021, autor: Flavius Dinca


Conducerea SCM Craiova a susţinut astăzi, 10.06.2021, la stadionul “Ion Oblemenco” o conferinţă de presă în care a anunţat noul antrenor al echipei de baschet masculin, fostul mare sportiv din Grecia, Michalis Kakiouzis. Alături de noul tehnician au mai fost prezenţi directorul clubului, Adrian Cosman şi managerul secţiei de baschet, Marius Toma.

Michalis Kakiouzis, antrenor baschet SCM Craiova:

“Vă mulţumesc foarte mult că sunteţi alături de noi, sunt foarte bucuros că am venit la echipa Craiovei, care are unul dintre cele mai frumoase oraşe din România. Am vizitat infrastructura şi de la stadion, şi de la Sala Polivalentă şi am rămas plăcut surprins. Primul target pentru sezonul viitor este ca suporterii să revină în sală în număr cât mai mare. În privinţa lotului de jucători mă voi consulta cu domnii Marius şi Adrian şi am înţeles că avem aceeaşi filozofie, să avem o echipă competitivă. Targetul meu personal este primul loc, pentru că aşa sunt obişnuit, dar nu trebuie să îl luăm ca reper. Sigur voi munci foarte mult să ajung cât mai aproape de prima poziţie.”

Adrian Cosman, director SCM Craiova:

„A ales clubul nostru să vină să antreneze echipa în sezonul viitor. După cum am vorbit cu el, obiectivul nostru este ca suporterii să revină în Sala Polivalentă în număr cât mai mare. De aceea trebuie să prestăm un baschet şi, un sport, în general, de cea mai înaltă calitate şi pentru acest motiv Michalis Kakiouzis este alături de noi.”

Marius Toma, manager secţia baschet SCM Craiova:

„Ţinând cont de CV-ul lui Michalis pentru noi este o bucurie şi o onoare că îl avem aici. Sunt foarte bucuros să vă anunţ păstrarea relaţiilor cu fostul antrenor, Aleksander Todorov, căruia îi mulţumim că a fost alături de noi cu rezultate bune spre foarte bune. Am vorbit cu Michalis şi cu Aco şi acesta din urmă va fi un fel de scouter, adviser al staff-ului tehnic extins. Venirea lui Michalis va da un suflu nou echipei, pentru că energia cu care a venit, dorinţa de performanţă, de victorie, vor face casă bună cu experienţa lui Aleksander Todorov. Venirea lui Michalis este o ştachetă ridicată, un alt standard, este CV-ul cel mai important al unei persoane implicate în baschetul românesc. Evident, se vor redeschide porţile Sălii Polivalente şi spectatorii vor putea să revină în tribune. A fost o provocare, ceva atipic, să găsim un numitor comun, pentru a-l convinge pe Michalis Kakiouzis să vină la Craiova.”

Michalis Kakiouzis – palmares

Născut la 29.11.1976 a debutat, la seniori, în prima ligă greacă, în 1992, la nici 16 ani.

Ca jucător a fost câștigător de campionate și cupe în: Grecia, Italia, Spania, Turcia și Cipru.

Sub steagul alb-albastru al Greciei a fost: campion european în 1993, cu selecționata U16, Campion Mondial în 1995, cu selecționata U19, iar ca senior: campion european în 2005 și vicecampion mondial în 2006.

Și-a încheiat cariera de jucător în vara lui 2016, iar în perioada 2016-2018 a fost scouter pentru AEK Atena.

Și-a început cariera de antrenor în 2018 la echipa elenă Koropi B.C., iar în perioada 2019-2021 a antrenat echipa de primă ligă din Cipru - Enosis Neon Paralimni.


© 2020 SCM Craiova. Toate drepturile rezervate.
Developed by tibis.